Hyppää sisältöön

Sairaanhoitopiirit


Tämä ohje koskee sairaanhoitopiirien kuntayhtymiä ja erityishuoltopiirejä, joilla

Sairaanhoitopiirin liittyminen ja asiointiliitokset Luvat ja valvonta -palveluun tehdään vaiheittain alla olevan kuvan mukaisesti. Jatkossa, kun sairaanhoitopiirien kuntayhtymät ja erityishuoltopiirit siirretään hyvinvointialueille, liittymiset ja asiointien liitokset Luvat ja valvonta -palveluun tehdään hyvinvointialueen hallinnossa. Hyvinvointialueille tarkoitetut liittymisohjeet löytyvät tukisivustolta. 

Liittymiseen varattava aika

Asiointien liittämiseen Luvat ja valvonta -palveluun on hyvä varata riittävästi aikaa. Tehtävät usein sisältävät odottelua mm. tarvittavien hakemusten ja ilmoitusten käsittelyjonoista johtuen. Tyypillisesti asiointien liittäminen kestää 8-10 viikkoa, jossa merkittävä osa ajasta kuluu liittyvän organisaation toimintojen ulkopuolella. Tämä aika kannattaa osaltaan hyödyntää palvelun käyttöönoton valmisteluissa ja toteutuksen tehtävissä, jotta liitettävät asioinnit saadaan sujuvasti käyttöön.

Liittymisen vaiheet

Liittymisen vaiheet on jaettu kolmeen eri osioon seuraavasti:

  • Vaiheet 1 – 3 mahdollistavat Luvat ja valvonta -palvelun käytön. Ilman näissä vaiheissa käyttöönotettuja toiminnallisuuksia viranomaisen ei ole mahdollista käyttää Luvat ja valvonta -palvelua.
  • Vaiheissa 4 – 5 kootaan sairaanhoitopiirin Luvat ja valvonta -palvelun kautta asiakkaalle tarjoamat asioinnit ja niiden käyttöparametrit, sekä annetaan vahvistus käyttöönottovalmiudesta palvelun puolelta
  • Vaiheessa 6 kunta liittää Luvat ja valvonta -palvelun osaksi sairaanhoitopiirin asiointitarjontakanavia

Vaihekohtaiset ohjeet

Vaihekohtaiset ohjeet löydät alla olevista linkeistä. On tärkeää, että vaiheistusta seurataan ohjeiden mukaisesti käyttökelpoisen lopputuloksen varmistamiseksi.