Hyppää sisältöön

Luvat ja valvonta -hankkeen terveiset

kuvituskuva

Luvat ja valvonta -palvelun kehittäminen jatkuu hankemuotoisena myös tulevina vuosina. Nykyinen hanke pyritään päättämään keväällä 2024 ja sen jälkeen käynnistyy jatkohanke. Jatkohankkeen käynnistymisen yhteydessä hankkeelle nimetään hankejohtaja ja sen ohjausrakennetta sekä hallintamallia mm. REPower -rahoitukseen liittyen päivitetään.

Luvat ja valvonta -palvelu on osa EU:n REPowerEU -rahoituksella toteutettavaa vihreän siirtymän luvituskokonaisuutta, jossa tavoitteena on ottaa yhden luukun digitaalisten palvelujen malli kattavasti käyttöön hallituskauden aikana. Luvat ja valvonta -palvelusta kehitetään hallituskauden aikana kattava lupien digitaalinen hakukanava. Kehitystä toteutetaan useissa eri hankkeissa, joten synkronointi työnjaon, roolituksen ja yhteistyön suhteen on keskeistä onnistumisen kannalta.

Lisäksi Luvat ja valvonta -palvelu on mukana Suomen Digikompassin 8.12.2023 hyväksytyssä toimeenpanosuunnitelmassa Yritysten digitalisaation toimintaympäristöön liittyvässä tavoitteessa lupaprosessien digitalisoinnista ja sujuvoittamisesta. Luvat ja valvonta -palvelu näkyy kompassissa myös digitaalisten julkisten palvelujen ihmiskeskeiset, digitaaliset ja kestävät palvelukokonaisuudet -tavoitteessa.